Ernest Holmes

Κοινοποίησε το

Ο Ernest Shurtleff Holmes ήταν φιλόσοφος και πνευματικός δάσκαλος που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο κίνημα της Νέας Σκέψης. Γεννήθηκε το 1887 στο Λίνκολν του Μέιν και μεγάλωσε σε μια θρησκευόμενη οικογένεια. Ως νεαρός, ο Χολμς ενδιαφέρθηκε για τη μεταφυσική και την πνευματικότητα και άρχισε να μελετά διάφορες πνευματικές παραδόσεις.

Το 1926, ο Holmes δημοσίευσε το θεμελιώδες έργο του, “Science of Mind (Επιστήμη του Νου)”, το οποίο περιγράφει τη φιλοσοφία του για την πνευματική θεραπεία του νου. Το βιβλίο αυτό αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο του κινήματος της Επιστήμης του Νου και έχει θεωρηθεί ευρέως ως κλασικό έργο της πνευματικής λογοτεχνίας.

Ernest Shurtleff Holmes
Ernest Holmes (21 Ιανουαρίου 1887 – 7 Απριλίου 1960)

Ο Holmes πίστευε ότι το σύμπαν είναι ένας διασυνδεδεμένος ενεργειακός ιστός και ότι οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις μας διαμορφώνουν την πραγματικότητά μας. Δίδασκε ότι αλλάζοντας τη σκέψη μας, μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας και να εκδηλώσουμε τις επιθυμίες μας. Οι διδασκαλίες του έδιναν έμφαση στη δύναμη της θετικής σκέψης και στη σημασία της ανάπτυξης μιας ισχυρής αίσθησης της αυτογνωσίας.

Ο Holmes ίδρυσε το Ινστιτούτο Θρησκευτικής Επιστήμης και Φιλοσοφικής Σχολής στο Λος Άντζελες το 1927, το οποίο έγινε κόμβος για το κίνημα της Επιστήμης του Νου. Ίδρυσε επίσης το περιοδικό Science of Mind το 1927, το οποίο εκδίδεται ακόμη και σήμερα.

Οι διδασκαλίες του είχαν σημαντικό αντίκτυπο στο κίνημα της Νέας Σκέψης και στον τομέα της πνευματικής ψυχολογίας. Οι ιδέες του επηρέασαν πολλούς πνευματικούς δασκάλους, συμπεριλαμβανομένων των Louise Hay, Wayne Dyer και Deepak Chopra.

Εκτός από τα γραπτά του έργα, ο Holmes ήταν προικισμένος ομιλητής και ταξίδευε εκτενώς για να δώσει διαλέξεις σχετικά με τη φιλοσοφία του. Διεξήγαγε επίσης πνευματικές νοητικές θεραπείες για άτομα που αναζητούσαν θεραπεία και καθοδήγηση.

Ο Ernest Holmes απεβίωσε το 1960, αλλά η κληρονομιά του ζει μέσα από τα πολλά άτομα που συνεχίζουν να μελετούν και να εφαρμόζουν τις διδασκαλίες του. Σήμερα, το κίνημα της Επιστήμης του Νου έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει μια ευρέως αναγνωρισμένη πνευματική πρακτική.

Οι διδασκαλίες του Holmes για την εκδήλωση δίνουν έμφαση στη δύναμη του νου να δημιουργεί την πραγματικότητά μας. Πίστευε ότι οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις μας διαμορφώνουν τις εμπειρίες μας και ότι έχουμε την ικανότητα να κατευθύνουμε συνειδητά τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας για να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Οι διδασκαλίες του τονίζουν τη σημασία της καλλιέργειας μιας θετικής νοοτροπίας και της ανάπτυξης μιας ισχυρής αίσθησης αυτογνωσίας.

Μία από τις βασικές τεχνικές του Holmes για το Manifestation είναι η πνευματική θεραπεία του νου, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση της καταφατικής προσευχής για την ευθυγράμμιση με την άπειρη νοημοσύνη του σύμπαντος. Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την οπτικοποίηση του επιθυμητού αποτελέσματος και την επιβεβαίωσή του σαν να έχει ήδη συμβεί. Εστιάζοντας σε θετικά αποτελέσματα και ευθυγραμμιζόμενοι με την ενέργεια του σύμπαντος, ο Holmes πίστευε ότι μπορούμε να προσελκύσουμε τις εμπειρίες που επιθυμούμε.

Συνολικά, ο Ernest Holmes ήταν ένας οραματιστής πνευματικός δάσκαλος που έδωσε έμφαση στη δύναμη του νου να δημιουργεί την πραγματικότητά μας. Οι διδασκαλίες του σχετικά με την εκδήλωση είχαν σημαντικό αντίκτυπο στο κίνημα της Νέας Σκέψης και συνεχίζουν να εμπνέουν άτομα σε όλο τον κόσμο για να ζήσουν την καλύτερη δυνατή ζωή τους.

Σχολιάστε